blažek oblek spyder hihou restaurace denton corker marshall melbourne – austrálie timeout oblečení

hihou restaurace denton corker marshall melbourne – austrálie
hihou se nachází v centrální obchodní čtvrti Melbourne, ale koncepce designu poskytuje patronům pocit, že jsou dopravovány do tokyo, Japonsko. cesta patronů začíná na anonymním vchodu přes minimalistický koridor předtím, než přijdou do japonského inspirovaného místa, kde jsou přivítáni sofistikovaným personálem. Projekt byl zaměřen na rekonstrukci a přestavbu dvoupatrové restaurace, která leží naproti pokladní zahradě v centrální obchodní čtvrti Melbourne, do japonské kavárny a baru. první jednání s klientem se uskutečnilo v listopadu 2011 a místo konání se konalo v červnu 2012. Vize klienta měla využít existující rozdělené úrovně a obrátit místo na dvě samostatná identita, kavárna (denní provoz) a bar ( noční provoz) pomocí posuvných obrazovek inspirovaných japonskou architekturou. estetická stručka byla velmi jednoduchá; vytvořte jasnou a čerstvou kavárnu na spodní úrovni a tmavý a náladový bar na horní úrovni. Vstup baru se nachází na okruhu v Melbourne. tam není žádné signage, jen intercom u dveří. anonymní vstup zvyšuje pocit patronů, že jsou přepravováni do jiného města – tokyo. uvnitř místa konání, posuvné obrazovky se používají k vytvoření flexibilního plánování a oddělení dvou identit nacházejících se v rámci jednoho místa konání, kavárny a baru. obrazovky se posunou a vysunují tak, aby vznikly dva různé, téměř konfliktní motivy mezi denním a nočním provozem. Minimalistické koridorové průvodce patrony k baru v prvním patře. barový prostor je navržen s dřevěným lustrem, který se také zdvojnásobí jako stojan na víno a obrazovku. je vytvořena funkční stěna s dřevěnými latěmi uspořádanými do trojrozměrného díla uměleckých děl; lahví a sklenice jsou zobrazeny mezi latěmi a přidávají další rozměr. na opačné stěně, podél fasády skleněných pilířů, dřevěné kazetové skříňky byly navrženy tak, aby vytvořily obrazovku mezi vnitřní a vnější stranou a také vytvořily vertikální zahradu, která reaguje na okolní pokladní zahrady a stromy ulic. design používá jednoduché nápady pro dosažení výrazné japonské atmosféry. použití posuvných sítí, stěnové a rohové boxy umožňují efektivní víceúčelové využití prostoru. posuvné obrazovky umožňují místu proměnit se mezi jasnou a čerstvou atmosférou, temnou a náladovou, posunutím do různých pozic. dřevěný lustr je zavěšen přes obecní stůl ve středu barového prostoru.osvětlovací svítidla jsou uspořádána a zakotvena do dřevěných latén, aby se do prostoru dostalo nepřímé světlo. Také tvoří síť, která dělí společný stůl a stojan na víno. funkční stěna je konstruována s dřevěnými latěmi, které jsou uspořádány tak, aby vytvářely trojrozměrný kus uměleckých děl a používají se k zobrazování lahví a brýlí. LED svítidla se opět používají mezi latkami, aby se rozsvítilo místo a také odrážely odrazy na položkách na displeji. návrh kontejnerů je založen na stručnosti, která zatemňuje pohled zvenku a snižuje efekt „zlatá rybka v nádrži“. zelená vertikální zahrada reaguje na okolní pokladní zahrady a pouliční stromy. tato funkce byla opět navržena s ohledem na flexibilitu – jako obrazovku, sádrovými krabicemi a / nebo zobrazovacími regály. Projektem bylo provést moderní design, zachovat většinu stávající struktury a současně poskytnout místnímu pocitu něco nového, se silným japonským pocitem. vrchní architekt v práci byl japonský, což nám umožnilo přirozeně inspirovat silný japonský ethos do designu, při zachování jedinečného stylu firmy. úspěch při vytváření dvou podniků pod stejným deštníkem byl úspěšně dosažen, přičemž většina zákazníků nevěděla o prostoru nad nebo pod. Krátké pro hihou bylo vytvořit smysl pro transport do tokyo a to bylo realizováno prostřednictvím tajného vstupu, japonské obrazovky a design barové oblasti. diskrétní osvětlení, dřevěné lišty, zatemněná barová špička a kamenné stoly vyzařují elegantní japonský pocit se smyslem pro modernitu a vážnost. Nejdůležitější však nebyla ani praktická operace baru, ani důležitost silného a efektivního návrhu. konečný výsledek je úspěšný bar, který spojuje jídlo, design a kulturu, aby vytvořil jedinečný japonský pocit. architekt: denton corker marshall architekt zodpovědný za: denton corker marshall fotografie: itsuka studio / 452449 / hihou-denton-corker-marshall / shop on-line koupit prodejna on-line prodej. blažek oblek spyder hihou restaurace denton corker marshall melbourne - austrálie timeout oblečení blažek oblek spyder hihou restaurace denton corker marshall melbourne – austrálie timeout oblečení